У Дніпрі в ботанічному саду вирощують понад 300 видів зникаючих та рідкісних рослин

ботанічний сад_Дніпро

У Дніпрі в ботанічному саду вирощують понад 300 видів зникаючих та рідкісних рослин

27 Вересня 2022 Новини, Регіон

У ботанічному саду Дніпровського національного університету – понад 3,5 тисячі різновидів рослин. Більш ніж 300 дерев і квітів – зникаючі та рідкісні. Помилуватися ними можуть всі охочі. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«У Дніпропетровській області – 2 ботанічні сади. У Дніпрі та Кривому Розі. Обидва працюють в звичному режимі та запрошують відвідувачів», – розповіла представниця департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОВА Ольга Лемех.

ботанічний сад_Дніпро

Кілька сотень рослин дніпровського ботсаду внесені до Червоної книги України та Червоного переліку світової флори. Серед них півонія кримська, ялівець колючий, тис ягідний, ковила гігантська.

«У нас дуже великі колекції зникаючих та рідкісних рослин – понад 300 видів. А ще екзотів, декоративних тропіків і декоративно квітучих рослин», – сказав директор ботанічного саду Анатолій Кабар.

ботанічний сад_Дніпро

В саду є оранжерея з теплолюбними видами з Африки, Південної Азії та Австралії.

«Вирощуємо майже 100 видів рослин з усіх куточків тропічної та субтропічної флори. Тут царствують різноманітні фікуси. Є їстівні екзотичні рослини. Деякі з них плодоносять по декілька разів на рік», – запросила завідувачка лабораторії тропічних та субтропічних рослин Ботанічного саду ДНУ Ірина Домницька.

ботанічний сад_Дніпро

Ботсад ДНУ відкритий для гостей у будні дні з 9:00 до 15:00. Дітям до 7 років па переселенцям – безкоштовно. Проводять і екскурсії. Телефон: 766 49 60.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору