У Дніпрі з’явиться унікальний скейтпарк (фото)

У Дніпрі з’явиться унікальний скейтпарк (фото)

27 Липня 2021 Новини, Регіон

У Дніпрі капітально ремонтують сквер імені Євгена Клочка, що на перехресті вулиць Калинової та Образцова. Тут зроблять комфортне місце відпочинку з лавочками, висадять нові дерева, збудують дитячий майданчик. Проєкт було розроблено з урахуванням побажань місцевих мешканців.

ремонт скверів_Дніпро

Це був похмурий радянський сквер з перекошеними від віку лавками та пошарпаним дитячим майданчиком. Сквер, який буде після капремонту, – це продукт синергії архітекторів та місцевих мешканців. Він буде зручний та відповідатиме сучасним вимогам урбаністики. Роботи розділено на два етапи: підготовчий, улаштування лавок та огорожі, другий – благоустрій території, облаштування покриття та дитячого майданчика. Перший етап планують закінчити до кінця літа. Повністю завершити капремонт скверу – на початку наступного року. До речі, у сквері буде встановлено камери відеоспостереження, як у всіх скверах, які будують.

ремонт скверів_Дніпро

У сквері ім. Євгена Клочка вже демонтували старе покриття, зараз прокладаються мережі під полив та електрокомунікації.

Дитячий майданчик буде безпечним, проєкт передбачає спеціальне гумове покриття. До того ж буде стаціонарний батут, яких зазвичай немає у скверах, нові незвичні гірки. Усе – відповідно до побажань місцевих мешканців.

ремонт скверів_Дніпро

А от у сквері ім. Олександра Усачова, що по вул. Петра Калнишевського, вже скоро з’явиться унікальний скейтпарк. “Зараз у сквері ім. Олександра Усачова триває другий етап капітального ремонту – будівництво скейтпарку. До нас звернулася спортивна молодь: аби не псувати не призначене для цього покриття в інших парках та скверах, збудувати спеціальний майданчик для катання на скейтах, роликах тощо. Тут вже демонтували старі елементи благоустрою, сформували канали для прокладання мереж, готується територія для газону та зелених насаджень», – розповів заступник голови постійної комісії з питань архітектури та містобудування Дніпровської міськради Сергій Пустовий.

ремонт скверів_Дніпро

Тут побудуть велику скейтерську чашу, яка матиме огорожу, аби не травмувати глядачів і перехожих. «В Україні немає аналогічних скейтерських майданчиків з бетонним покриттям. Тут, у Дніпрі, ми зможемо навіть проводити змагання для скейтерів. При цьому сюди зможуть приходити усі бажаючі», – зазначив інженер з проєктування та будівництва майданчика для скейтерів у сквері ім. Олександра Усачова Олександр Співак.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору