У Дніпрі зустрічають світових зірок класичної музики (фото)

У Дніпрі зустрічають світових зірок класичної музики (фото)

20 Жовтня 2021 Культура, Новини

У Дніпрі стартував «Європейський музичний форум». Він унікальний тим, що об’єднує концерти та майстер-класи світових зірок класичної музики. Цьогоріч музичний форум проходить у новому форматі: більше часу на музику та величезна кількість унікальних майстер-класів. Що є дуже важливим, адже світові зірки класичної музики приїздять сюди, щоб передати свої вміння та напрацювання. Це має відгук у шанувальників музичної культури та робить захід дуже популярним.

Програма «Європейського музичного форуму» передбачає проведення чотирьох великих концертів у концерт-холі Дніпропетровської академії музики ім. М. Глинки. Перші два пройшли 11-12 , другі вудбідуться 25-26 жовтня.

Європейський музичний форум_Дніпро

Перший день розпочався з концерту симфонічного оркестру «THE FESTIVAL». «Програму ми розділили на дві частини. Першу присвятили австрійсько-німецькій музиці, а другу – органу. Для цього ми запросили найвідоміших фахівців саме цих напрямів зі Швейцарії та Франції», – сказав ректор Дніпропетровської академії музики ім. М. Глинки Юрій Новіков.

Європейський музичний форум_Дніпро

Окрім концертів, кожен запрошений виконавець проведе майстер-клас. Цьогоріч їх буде 35. Серед них: гра на віолончелі, скрипці, фортепіано та вокал. Два майстер-класи з вокальної майстерності вже встиг провести лауреат міжнародних конкурсів Маркус Нідермайр (Швейцарія, Німеччина).

Європейський музичний форум_Дніпро

«Під час навчання ми працювали над німецькою мовою у виконанні. Усе пройшло дуже добре, я відчував відкритість студентів та бажання пізнати нове. Загалом же цей захід є дуже різнобічним, він дозволяє обмінюватися інформацією і музикантам, і учням, і глядачам. Це безцінне за значенням свято», – зауважив Маркус Нідермайр.

Європейський музичний форум_Дніпро

Захоплення висловила і професорка Вищої школи мистецтв у Берні, скрипалька Тіанва Янг (Китайська Народна Республіка/Німеччина): «Подібного роду фестивалі, звичайно, існують у Європі, але цей – особливий. Тут відчувається особлива зацікавленість публіки музикою, і це є дуже цінним. Я рада бути тут і брати участь у цьому святі».

Європейський музичний форум_Дніпро

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору