У Музеї історії Дніпра пройшов унікальний майстер-клас (відео)

У Музеї історії Дніпра пройшов унікальний майстер-клас (відео)

25 Грудня 2021 Новини, Регіон

В Музеї історії Дніпра, де вирішили провести унікальний майстер-клас з виготовлення воскових різдвяних свічок. Тому що тут вважають, що напередодні новорічних свят особливо хочеться відчути чарівну атмосферу і зробити що-небудь власноруч, щоб потішити близьких приємним сюрпризом на свята, повідоляє Дніпро TV.

Вивчення історії через тематичні майстер-класи. Такий незвичайний формат музейники впровадили не так давно, але подібні заходи вже популярні серед містян, як дорослих, так і малечі. Зокрема, під час заходу можна не тільки дізнатися багато цікавого про стародавнє життя міста, а ще й отримати творчий досвід. Сьогодні виготовляли неповторні речі.

Ірина Завалова, старший науковий співробітник Музею історії Дніпра: “Історія нашого міста дуже різна, дуже цікава. Хочеться розповідати про неї в різні способи, не тільки через класичну екскурсію. Але ми показуємо в формі квестів, майстер-класів. Зокрема, наприклад, майстер-клас “свічкарство” у нас вперше. Окрім того, теж нещодавно стали проводити майстер-клас з козацького письма. Теж в такий спосіб дізнаються історію, дуже цікавляться. Ось фактично зараз кожен день я проводжу майстер-клас”.

Першими відвідувачами майстер-класу зі свічкарства стала малеча.

З цікавістю й завзяттям діти долучилися до справи, вивчали, зокрема, історію виникнення воскових свічок, обирали прикраси, отримували приємні враження. Зацікавились цим процесом і дорослі.

У затишній передноворічній атмосфері не обійшлося й без загадування святкового бажання. Кожен маленький майстер тихенько прошепотів його над своєю свічкою.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=125&v=MRBAeMHtsuU&feature=emb_logo

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору