У Павлоградському районі прийняли понад 17,5 тис переселенців

У Павлоградському районі прийняли понад 17,5 тис переселенців

1 Серпня 2022 Новини, Регіон

У Павлоградському районі працюють магазини, лікарні, підприємства. У громадах прийняли понад 17,5 тис переселенців. Їм допомагають знайти роботу та житло.

Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«У Павлоградському районі усе спокійно. Наші рубежі захищені. Громади живуть насиченим та майже мирним життям – наскільки це можливо під час війни. Кожен на своєму місці продовжує виконувати рутинну, але вкрай важливу роботу», – сказав голова Павлоградської РВА Сергій Рублевський.

В районі вже зареєстрували понад 17,5 тис переселенців. Серед них майже 4 тис дітей.

«Люди продовжують прибувати. Насамперед, з Донеччини та Луганщини. Для громад це значний виклик, але ми допомагаємо переселенцям інтегруватися у життя району. Зокрема, знайти житло та працевлаштуватися. Дуже підтримують міжнародні організації. Продовжують волонтерити й місцеві мешканці», – розповів голова Павлоградської РВА.

Із 1 вересня у школах розпочнуть навчальний рік. Сергій Рублевський закликав переселенців не зволікати та записувати дітей до закладів освіти. Навіть якщо документи втрачені. Потрібно звернутися до найближчої школи – там підкажуть, як діяти.

У районі працюють підприємства, лікарні, аптеки та магазини. Аграрії продовжують збирати врожай.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору