У Покрові висадили магнолії, у Марганці – сакури, а у Вільногірську – липовий гай

У Покрові висадили магнолії, у Марганці – сакури, а у Вільногірську – липовий гай

21 Квітня 2022 Новини, Суспільство

У містах Дніпропетровщини у розпалі озеленення. У Покрові вже підростають 50 молодих магнолій. У Марганці – 160 саджанців сакури. А у Вільногірську городяни створили гай із 75 лип.

Загалом у містах регіону цьогоріч запланували висадити майже 2 тис різних дерев. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Щороку навесні у різних куточках міста з’являються нові дерева.  Кожного разу шукаємо «диковинки». Минулоріч городяни обрали сакуру, зараз – магнолію. Порадилися із фахівцями, як правильно доглядати за цими рослинами. Пізніше висадимо і червоний та зелений клен. Вже закупили саджанці. Життя продовжується!», – сказав міський голова Покрова Олександр Шаповал.

У Вільногірську з’явився новий липовий гай. Городяни висадили 75 саджанців.

«Війна не зупинила наших городян у прагненні зробити місто гарним. Ми закупили 100 молодих лип. До благоустрою долучилися активісти, добровольці тероборони, небайдужі мешканці. Тепер маємо чудовий гай. Частину дерев висадили в інших куточках міста. Віримо в краще. Працюємо!», – зазначив Вільногірський міський голова Володимир Василенко.

Прикрасили рідне місто і марганчани. Мешканці самі проголосували за висадку дерев на сайті міськради. Взяли в руки лопати – і ось результат. Тепер там підростають 160 саджанців сакури. Люди кажуть, наводили лад із вірою у перемогу.

На цей рік запланували озеленити і Кривий ріг, Новомосковськ, Підгородне, Жовті Води, Першотравенськ. Висадити каштани, клен, вербу, горіх, сумах, дуб, ясень, рябину, сосну.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору