У Широківській громаді збирають зерно та допомагають переселенцям

Вікторія Лаврова

У Широківській громаді збирають зерно та допомагають переселенцям

6 Липня 2022 Новини, Регіон

У Широківській громаді, яка межує з Херсонщиною, ситуація контрольована. Попри ворожі обстріли, працюють медзаклади, магазини й аптеки. Аграрії почали збирати озимі. Про це стало відомо під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Широківська громада внесена до переліку тих, де ведуться активні бойові дії. Вибухи та обстріли ми чуємо, на жаль, дуже часто. Ситуація складна, але контрольована. Переважно, потерпають села Гошове, Ганнівка, Шестірня. Здебільшого, ворог влучає у поля», – розповіла заступниця голови Широківської громади Вікторія Лаврова.

Вона додала – через ворожі влучання у полях часто виникають пожежі.

«Ми межуємо з Херсонською областю. Через обстріли виходити в поля небезпечно. Але там, де є можливість, аграрії вже збирають озимий ячмінь та пшеницю», – зазначила Вікторія Лаврова.

Через ворожі обстріли у громаді пошкоджено 34 будинки. 8 – зруйновано.

«Комісія селищної ради виїжджає та фіксує усі пошкодження. Також мешканці можуть подавати заяви на порталі Дія», – сказала Вікторія Лаврова.

У Широківській громаді працюють медзаклади. В аптеках та магазинах є усе необхідне.

У громаді прийняли майже 350 переселенців. Їм допомагають з житлом та продуктами харчування.

«Більшість мешканців, які виїхали на початку війни, повернулися до громади, – додала заступниця голови Широківської громади. – У нас дуже потужний волонтерський рух, багато небайдужих. Усі готові допомагати».

Випускники місцевих шкіл вже отримали свідоцтва про неповну та повну середню освіту. Вчителі готуються до нового навчального року. Уроки проходитимуть дистанційно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору