У школах Дніпропетровської області проводять перевірки

У школах Дніпропетровської області проводять перевірки

18 Серпня 2021 Новини, Регіон

У Дніпропетровській області готуються до нового навчального року. У школах Дніпра та Кривого Рогу провели перевірку пожежної безпеки та санітарних норм. Як проходять перевірки — дізнавалися журналісти Суспільного.

У дніпровській середній школі №53 інспектори подивились, чи встановлені підказки, що робити під час пожежі, а також чи є у наявності у будівлі вогнегасники, як працює система оповіщення.

Заступниця директора закладу Лариса Пахомова переконує, у школі роблять все для безпеки дітей.

“Ми кожного дня проводимо перевірку технічного обладнання по школі. Це заземлення, перевірка вогнегасників, наявність плану евакуації”, – розповідає жінка.

Такі перевірки у навчальних закладах проводять щорічно. За словами представника служби з надзвичайних справ Віталія Малого, цього року у Дніпрі 31 навчальний заклад порушив норми безпеки. На керівництво закладів наклали штраф та видали приписи, аби усунули недоліки. У школі №53, каже, все відповідає нормам.

“За результатами перевірки даний заклад відповідає протипожежним нормам. Будівля обладнана системою протипожежного захисту, а саме пожежною сигналізацією. Забезпечена первинними засобами гасіння – вогнегасниками. Шляхи евакуації та виходи – відповідають будівельним нормам”, – зазначив головний інспектор ДСНС у Дніпровському районному відділі Віталій Малий.

У Кривому Розі теж готуються до навчального року. Там у школі №81 спеціальна комісія з районного відділу освіти перевірила санітарні умови. До перевірки долучилися і представниці громадського об’єднання “Основи свідомості”. Перевірили харчоблок, їдальні та туалети.

Адміністрація школи та представники комісії від коментарів на камеру відмовились. Однак представниця громадського об’єднання Ірина Анцифрова каже, має надію, що за результатами перевірки місто виділить кошти на усунення проблем.

“На мою думку, недостатнє фінансування для того, щоб заклад мав можливість усунути усі проблеми, які пов`язані з санітарними нормами. Ми це побачили на туалетах – директорка дійсно подавала заявку на ремонти туалетів, але норми не витримані. Усі ці нюанси має враховувати засновник – департамент освіти і науки, який має розробляти і закладати необхідні суми і усувати ці проблеми”, – зауважила Ірина Анцифрова.

Загалом в області 962 школи. Їх мають перевірити на відповідність всіх санітарних та пожежних норм.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору