Укрпошта випустить поштову марку «УКРАЇНСЬКА МРІЯ» з символом української авіації

Укрпошта випустить поштову марку «УКРАЇНСЬКА МРІЯ» з символом української авіації

28 Квітня 2022 Новини, Україна

Найбільший та найпотужніший транспортний літак АН-225 «Мрія» – гордість кожного українця. Ми із захопленням дивилися, коли цей красень пролітав високо в небі.

Та на початку війни, 24 лютого, росіяни обстріляли аеропорт міста Гостомель і разом з ним знищили «Мрію». З заздрощів, з ненависті до українських символів, вони обстріляли транспортний літак.

Проте недолугим загарбникам так і не зрозуміти, що вони можуть зруйнувати літак, але точно не можуть знищити українську мрію.

Щоб вкотре показати силу духу українського народу, підкреслити, що символи живуть довше, ніж метал, Укрпошта анонсує випуск поштової марки «УКРАЇНСЬКА МРІЯ», присвячених найпотужнішому у світі літаку АН-225 «Мрія». І поки українські авіаконструктори працюватимуть над створенням нового літака, «УКРАЇНСЬКА МРІЯ» літатиме в різні куточки України і світу на листівках і поштових конвертах.

Основою зображення став малюнок одинадцятирічної Софії Кравчук із м. Любомль Волинської області, на якому найбільше повітряне судно летить до зірок та прикрашене рожевими квітами.

Саме ця її робота стала призером Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», який відбувся минулого року в рамках відзначення 30-річчя Незалежності України.

 “Ми бачимо великий інтерес до українських поштових марок воєнного часу, що пояснюється їхньою тематикою: ми зображаємо живі символи, які стають значимими для всієї країни тут і зараз. Впевнений, марку «УКРАЇНСЬКА МРІЯ» захочуть мати і українці, і іноземці. Тому ми, враховуючи ажіотаж з першою маркою, оберемо такий тираж, який би міг задовільнити попит настільки, наскільки ми це можемо. Я дуже вірю, що наші марки отримали силу матеріалізувати події, зображені на них. Тому купити поштову марку з «УКРАЇНСЬКОЮ МРІЄЮ» сьогодні, щоб за кілька років нова «Мрія» злетіла в небо – це те, заради чого варто хоча б на один раз стати філателістом. І це те, чого ніколи не заберуть в нас російські окупанти – вміння об’єднатися і відновити нашу «Мрію», – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору