В Днепре на свалку отправили коллекцию живописи (фото)

В Днепре на свалку отправили коллекцию живописи (фото)

3 Листопада 2021 Новини, Регіон

В Днепре жители массива Ломовский были шокированы, обнаружив на свалке десятки живописных работ. По одной из версий, картины «списали» на свалку в одной из организаций АНД района при проведении ремонта, сообщает Городской сайт.

живопись на свалке_Днепр

К счастью, работы были спасены и теперь они станут украшением одного из культурных центров города. Также поступило предложение передать эту живопись в музей запорожского казака Никиты Коржа.

живопись на свалке_Днепр

Вот, что об удивительной находке рассказал известный днепровский историк, архитектор, автор книг Александр Харлан: «Як козаки мистецтво збирали! Чесно кажучи, здивувалися… Досліджуючі історичні локації Старожитньої Кам’янки, не очікували такого відношення від нових мешканців окремих установ до художнього спадку попередників. Так, потріскалося, застаріло, але узяти і викинути на смітник – це не зрозуміло. Наша експедиція з’явилася вчасно. Віднайдені живописні роботи зібрано і врятовано. Вони стануть у нагоді майбутнім мешканцям поселення Старожитня Кам’янка».

живопись на свалке_Днепр

Справка: Поселення Старожитня Кам’янка, – навпроти Нових Кодаків, де жив перший її засновник Камінський, від якого вона й назву одержала. Нині — у складі Амур-Нижньодніпровського району міста Дніпра.

живопись на свалке_Днепр

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору