В Україні почали продаж раритетних авто 80-90 рр. минулого століття (фото)

В Україні почали продаж раритетних авто 80-90 рр. минулого століття (фото)

7 Жовтня 2021 Авто, Новини

Укрпошта почала розпродаж старих автомобілів, серед яких моделі бізнес-класу світових брендів та машини радянського автопрому. Це понад 1600 непридатних до роботи автомобілів, що не використовуються підприємством більше 10 років.

Серед автомобілів, які Укрпошта буде реалізовувати, BMW, Audi, Mercedes-Benz 1980-90 років випуску, а також екземпляри, випущені за радянських часів – ЗІЛ, КАМАЗ, ГАЗ, ВАЗ, УАЗ, ЛАЗ де є найстаріше авто «ЗІЛ-ММЗ 555» 1968 року випуску, трактори та інші.

розпродаж авто_Укрпошта

Аукціони з їх реалізації проводяться на майданчику електронного аукціону «ProZorro. Продажі». Лоти сформовані за розподілом по областях. Оціночна вартість всіх авто склала 10,9 млн грн без ПДВ. Попередньо проведена незалежна оцінка ринкової вартості авто та отримано дозвіл на продаж цього майна від Міністерства інфраструктури.

розпродаж авто_Укрпошта

Можливість продати це майно у підприємства з’явилася після завершення корпоратизації та зміни форми власності — 1 березня 2017 року Укрпошта стала акціонерним товариством, 100% власності якого належить державі. Із прийняттям Верховною Радою за поданням Кабміну змін у закон про перелік держкомпаній, що не підлягають приватизації, та вилученням із цього списку Укрпошти, продаж непрофільного майна став можливим.

розпродаж авто_Укрпошта

Крім того, відповідно до закону України «Про управління об’єктами державної власності» компанія може відчужувати майно (проводити аукціони з продажу) лише за погодженням Міністерства інфраструктури як представника акціонера. Такий дозвіл Укрпошта отримала 5 жовтня 2021 року.

розпродаж авто_Укрпошта

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору