Вживання в їжу напоїв або продуктів, що містять фруктозу, призводить до активації шлунково-кишкової системи або кишечника для захисту печінки від ушкоджень. Цукор руйнується до того, як досягне цього органу. Такі дані були отримані в новому дослідженні вчених з Медичної школи Перельмана в Пенсильванському університеті, опублікованому в журналі Nature Metabolism. Пише “Жіночий світ”.
Проте, споживання занадто великої кількості фруктози, особливо за короткий період, може привести до так званих «витоків». В результаті фруктоза потрапить в печінку, завдаючи їй шкоди і провокуючи ожиріння.
Дослідження показали, що надмірне споживання фруктози може бути токсичним для печінки. Коли її велика кількість потрапляє в орган, надлишок використовується для утворення жиру. Зрештою люди, які споживають занадто багато фруктози, можуть зіткнутися з неалкогольною жировою хворобою печінки.
Вчені також виявили, що споживання фруктози у вигляді напою, набагато небезпечніше, ніж вживання повноцінної їжі. Додатковий ризик складає один великий прийом їжі, що містить фруктозу, у порівнянні з невеликими порціями протягом 45 хвилин.
Фото: pixabay