Вчений назвав продукт, що прискорює старіння

старіння

Вчений назвав продукт, що прискорює старіння

20 Лютого 2022 Здоров’я, Новини

Британський вчений Девід Ганн вже багато років займається власними дослідженнями і намагається з’ясувати, чому люди одного віку можуть виглядати по-різному. Фахівець із Великобританії провів власне дослідження та встановив, що один із продуктів харчування, який щодня вживають практично всі люди, призводить до різкого старіння організму, повідомляє “Жіночий світ”.

Йдеться про цукор. Як розповів учений, він стежив за здоров’ям 600 добровольців, які регулярно вимірювали рівень цукру в крові. Виявилося, що учасники з високим рівнем цукру виглядають набагато старшими за своїх ровесників, які скоротили вживання цих продуктів до мінімуму.

«Все через виробництво вільних радикалів: якщо постійно не підживлювати клітини, вони почнуть гинути. У результаті шкіра зневоднюється, втрачає еластичність, на обличчі з’являються дрібні зморшки, які пізніше стають дедалі помітнішими», – пояснює лікар.

Крім того, він зазначив, що прості вуглеводи роблять колаген дуже крихким, внаслідок чого кістки, хрящі та судини швидко зношуються, їх функціонування порушується, що у результаті призводить до старіння. Водночас британський учений додав, що необов’язково повністю відмовитись від цукру. Його можна отримувати з дуже корисних продуктів, наприклад, з груш та яблук, які також багаті на клітковину.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору