Приготоване без дріжджів листкове і бісквітне тісто може бути відносно корисним. Про це розповів ведучий програми «Про найголовніше» Сергій Агапкін. Пише ukrhealth.net.
За його словами, листкове тісто корисно завдяки наявності в ньому складних вуглеводів, для переробки яких потрібно багато енергії.
– З обережністю слід вживати продукти, приготовані з дріжджового тіста. Потрапляючи в шлунок, дріжджі починають боротьбу з природною мікрофлорою, що може призвести до розвитку дисбактеріозу, — зазначив лікар.
Він додав, що вироби з дріжджового тіста знижують імунітет, а це вже веде до різних захворювань. У будь-якому випадку, борошняні вироби калорійні, тому зловживати ними не варто.
Фото: pixabay