Артрит – це довічний патологічний стан, при якому в організмі підвищується рівень запальних компонентів, що провокують руйнування суглобів. Медики розрізняють численні типи артриту, що характеризуються набряками у місцях ушкоджених суглобів, їх болісністю та скутістю, а також м’язовою слабкістю в тілі, повідомляє “Жіночий Світ“.
Ліків для боротьби з артритом немає, тому важливо дотримуватися певного способу життя, адже це допомагає контролювати стан організму. Харчування має дуже велике значення: воно може сприяти як загостренню запалення та хворобливих симптомів, так і їхній ремісії. Зокрема, покращити стан суглобів та запобігти появі неприємних симптомів артриту допомагають продукти, що містять калій.
«Продукти, багаті на калій, можуть бути ключем до боротьби з артритом», – про це заявила лікар Клер Моррісон.
За словами медика, калій допомагає збалансувати надлишок натрію із солі, тим самим зменшуючи затримку рідини та сприяючи правильному використанню кальцію в кістках та суглобах. Цей ефект мінералу було підтверджено дослідженням. Вчені, які проводили його, виявили, що люди, хворі на ревматоїдний артрит (РА), мають найнижчі показники вмісту калію в крові.
Моррісон порадила з урахуванням цього вживати чотири фрукти, які можуть допомогти підвищити рівень калію в організмі.
“Відмінні джерела калію – банани, дині, апельсини, абрикоси”, – уточнила лікарка.
Фахівець нагадала, що найпоширенішою формою артриту є остеоартрит, який здебільшого вражає суглоби рук, коліна, хребет та стегна. Другий за поширеністю тип – це ревматоїдний артрит (РА), що виникає внаслідок аутоімунного збою (імуна система організму атакує здорові суглоби). При обох типах постраждалі люди стикаються із запаленням у суглобах та тканинах навколо них, болем, скутістю рухів.