Багато людей в сучасному світі відчувають хронічний стрес і втому, в результаті чого у них не вистачає енергії навіть на повсякденні справи. На думку доктора медицини Стівена Р. Гандрі, для того, щоб це виправити, потрібно додати в свій раціон всього один елемент.
Йдеться про клітковини. Це складні вуглеводи, на перетравлення яких кишечник витрачає більше часу, перетворюючи з’їдену їжу в енергію. Відзначається, що, вживаючи продукти, що містять клітковину, людина відчуває прилив сил, повідомляє medfactor.com.ua.
Насіння льону
Столова ложка насіння льону містить 3 г клітковини і 2 г білка. Крім того, вони багаті жирними кислотами, які можуть запобігти розвитку серцево-судинних захворювань.
Авокадо
В одному авокадо міститься 25% розчинної і 75% нерозчинної клітковини. Також це відмінне джерело калію і олеїнової кислоти, корисної для серця.
Квашена капуста
Квашена капуста є не тільки відмінним джерелом клітковини, але і пробіотиків. Останні покращують роботу кишечника.
Зелені банани
Незважаючи на те, що більшість людей вважають за краще їсти стиглі банани, фахівці рекомендують звернути увагу на недозрілі. Саме в зелених бананах міститься багато клітковини і харчових волокон. Крім того, в них набагато менше цукру.
Броколі
Броколі вважається одним з найбільш поживних овочів, багатих клітковиною і корисними для кишечника елементами. Крім цього, завдяки високому рівню з’єднання сульфорафану, брокколі зменшує запалення в організмі.
У список багатих клітковиною продуктів також потрапили:
– чорниця;
– солодка картопля;
– часник і цибуля;
– артишок;
– дика спаржа.
Фото : з відкритих джерел