Які професії є найбільш затребуваними на ринку праці Дніпропетровщини?

Які професії є найбільш затребуваними на ринку праці Дніпропетровщини?

19 Листопада 2021 Новини, Регіон

У січні-жовтні 2021 року про наявність вільних робочих місць поінформували Дніпропетровську обласну службу зайнятості майже 11,6 тисяч роботодавців регіону, кількість вакансій, заявлених роботодавцями, становила майже 54,4 тис. од.

Станом на 1 листопада 2021 року у базі даних служби зайнятості налічувалося майже 7,1 тис. вакансій, крім того майже 0,6 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Понад 67,1% вільних робочих місць, що пропонувались роботодавцями у січні – жовтні 2021 року, були зосереджені у Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Нікополі та Павлограді.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (понад 23%) та кваліфікованих робітників з інструментом (понад 16%). За конкретними професіями затребуваними виявились слюсарі, водії, оператори котельні, електромонтери, електрогазозварники, токарі, електрослюсарі, трактористи тощо.

Також спостерігався попит на працівників сфери послуг (продавці, кухарі, охоронники, швачки тощо), а у сільськогосподарському секторі – на трактористів, робітників з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва та робітників фермерського господарства, операторів птахофабрик та механізованих ферм.

Наразі серед роботодавців високим попитом продовжують користуватися фахівці з досвідом роботи – лікарі, інженери різних галузей, вчителі, майстри, бухгалтери, вихователі, фахівці, менеджери, психологи та педагоги.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники, вантажники, двірники, сторожа та комірники.

Прес-служба Дніпропетровського ОЦЗ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору