Літо в самому розпалі. А кабачок – овоч, який бажано готувати і їсти в сезон, коли в ньому найбільше вітамінів, мікро- і макроелементів. Пише maximum.fm. У кабачках є вітаміни А, В1, В2, С, РР; калій; кальцій; магній; цинк; мідь; марганець; залізо; фосфор; натрій.
Корисні властивості кабачків:
- бета-каротин в складі кабачка позитивно впливає на стан шкіри і волосся, а також сприятливо позначається на зорі;
- вживання кабачків сприяє нормалізації обміну води і солей в організмі;
- пектин, що міститься в овочі, відповідає за швидке засвоєння, а також виведення холестерину і солей натрію;
- включення в раціон кабачків сприяє виведенню жовчі, очищенню печінки і стимулювати її швидке відновлення після зловживання жирної і гострої їжі;
- сприяє зниженню рівня холестерину в крові і зменшенню набряків;
- овоч корисний для людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями;
- покращує моторну і секреторну функції шлунка і кишечника;
- харчові волокна кабачка здатні вбирати і виводити з організму токсичні речовини;
- завдяки поєднанню заліза і вітаміну С кабачки позитивно позначаються на здоров’ї людей, які страждають від анемії;
- сік кабачка корисний для підвищення якості сну і поліпшення стану нервової системи.