Користь риби для здоров’я людини відома всім. Недарма в хороших санаторіях все ще присутній особливий рибний день, а дієтологи, пропонуючи збалансоване меню на тиждень, обов’язково включають в нього страви з риби. Цей продукт відрізняється вмістом великої кількості поживних елементів, а також низьким вмістом калорій, легкістю і особливим смаком, повідомляє “Жіночий світ”.
Лорен Манакер, дієтолог, поділилася інформацією про те, яка конкретно риба приносить велику користь.
Той факт, що річкова менш корисна, ніж морська, загальновідомий. Однак риба, чиїм місцем існування є море, володіє власним специфічним запахом і смаком. Але слід зазначити, що риба, озвучена і рекомендована Манакер, не відрізняється різким запахом при приготуванні, і має ніжний смак. Вона називається минтай аляскінський.
Спеціаліст пояснила, що ця риба містить багато важливих вітамінів, наприклад, B 12 і D, багата білком, різними мінералами, а також калієм і селеном.
Її відрізняє і велика користь для профілактики захворювань серця і судин, а також хвороб онкологічного характеру. В одній порції цього продукту від 50 до 1000 мг. необхідного організму омега-3.
Істотним мінусом морепродуктів є чимала ймовірність вмісту ртуті. Однак минтай відноситься до найбільш нешкідливої в цьому відношенні рибі. Він навіть включений до спеціального переліку, який відображає представників цього виду з найменшим вмістом шкідливої речовини.