Цією кашею нас годували з раннього дитинства батьки, бабусі і дідусі, її давали на сніданок в садках і школах, і вважали дуже корисною. У кого-то манна каша викликала огиду, а хтось полюбив її на все життя. Однак, як з’ясувалося, манка не приносить нашому організму ніякої користі, більше того, шкідлива. Пише «Жіночий світ».
Гастроентерологи настійно рекомендують виключити цю кашу зі свого раціону і пояснюють чому. У першу чергу потрібно знати, що манна каша – це крупа грубого помелу з пшениці. По суті, побічний продукт при виробництві пшеничного борошна.
У такій каші вкрай мало корисних речовин. Не знайдеш в ній білка і клітковини. А ось крохмалю з надлишком, через що манка сприяє активному набору ваги. Вуглеводи з неї засвоюються вкрай швидко.
Якщо ви вирішили поправити здоров’я і скинути пару зайвих кіло, то манна каша дуже поганий варіант. Замініть її на кус-кус, булгур або кіноа.
Манку не рекомендують давати немовлятам через те, що дитячий організм ще не в змозі нормально переварити вуглеводи.
А така речовина як фітин, що міститься в манній каші, перешкоджає всмоктуванню в організмі кальцію, заліза і вітаміну D. А білок гліадин, що міститься в крупі, викликає омертвіння ворсинок кишечника.
Лікарі стверджують, що якщо дитину годують два і більше разів на день манною кашею, то може розвинутися рахіт.
Фото: pixabay