Вчені з Сполучених Штатів виявили, що певні антиоксиданти можуть сприяти зниженню ризику розвитку деменції. Ці речовини присутні у ряді продуктів харчування.
Дослідження було проведено на основі аналізу крові понад 7000 осіб у віці від 45 до 90 років, з акцентом на концентрацію антиоксидантів, включно з вітамінами A, E, C та різними каротиноїдами. Виявлено, що високі рівні лютеїну та зеаксантину в крові знижують ризик деменції, подібно до бета-криптоксантину.
Ці компоненти знайдені в таких продуктах, як шпинат, гарбуз, морква, папая, цитрусові та кукурудза. Незважаючи на обнадійливі результати, науковці підкреслюють потребу в подальших дослідженнях для підтвердження ефективності цих антиоксидантів у профілактиці деменції.
фото: з відкритих джерел
C, E, Днепр сейчас, Підгородне, Украина сегодня, антиоксиданти, бета-криптоксантин, вітаміни A, гарбуз, деменція, дієта, здоров’я мозку, зеаксантин, каротиноїди, кукурудза, лютеїн, морква, наукове дослідження, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, папая, старече недоумство, цитрусові, шпинат