Нові дослідження підтверджують важливу роль калію у підтримці здоров’я суглобів та запобіганні артриту. Вчені виявили, що продукти, багаті на калій, можуть бути ключовим елементом у боротьбі з цим захворюванням.
Калій допомагає збалансувати надлишок натрію в організмі, зменшуючи затримку рідини та сприяючи правильному використанню кальцію в кістках та суглобах. Дослідження, опубліковане в The Journal of Pain, показало, що пацієнти з ревматоїдним артритом мають найнижчі показники вмісту калію в крові.
Експерти рекомендують включити до раціону чотири основні джерела калію: банани, дині, апельсини та абрикоси. Ці продукти можуть допомогти контролювати симптоми артриту та покращити загальний стан суглобів.
фото з відкритих джерел