Дослідники одного з університетів США встановили, що продукти фастфуду не лише негативно впливають на зуби та фігуру, а й можуть завдавати шкоди мозку.
Згідно з новим науковим дослідженням, споживання жирних кислот із смаженої або обробленої їжі передає шкідливі сигнали мозку, який поступово втрачає здатність контролювати апетит. Це означає, що ви почуватиметесь голодним навіть після прийому їжі.
Основна проблема – наявність у фастфуді трансжирних кислот, які важко перетравлюються. Ці ненасичені жири можуть спровокувати низку серйозних захворювань, зокрема хвороби серця, ожиріння та діабет.
Крім картоплі фрі та іншої їжі з ресторанів швидкого харчування, трансжири містяться також у деяких видах печива, крекерів та попкорну для мікрохвильової печі. Вчені наголошують на необхідності обмежити споживання таких продуктів.
фото з відкритих джерел