Медичні експерти провели детальний аналіз лікувальних властивостей бульйону та дійшли висновку, що багато поширених уявлень про його корисні властивості є перебільшеними.
За словами лікарів, бульйон дійсно може бути ефективним при певних станах, проте список його терапевтичних властивостей значно вужчий, ніж прийнято вважати. “Найбільшу користь бульйон приносить при застудних захворюваннях, особливо коли турбує закладеність носа”, – відзначають фахівці.
Водночас експерти спростовують популярну думку про ефективність бульйону при болях у суглобах. “Дослідження не підтверджують значущого впливу бульйону на стан суглобів”, – підкреслюють медики.
Особливу увагу лікарі звертають на якість сировини для приготування бульйону. Вони застерігають, що використання курки з супермаркетів може бути потенційно небезпечним. “При варінні токсичні речовини з м’яса можуть потрапляти у бульйон, перетворюючи корисну страву на джерело шкідливих речовин”, – попереджають експерти.
Медики рекомендують обережно підходити до вибору продуктів для приготування бульйону та не розглядати його як універсальний засіб від усіх хвороб. При цьому вони підтверджують, що правильно приготований бульйон може бути корисним доповненням до раціону, особливо під час застуди.
фото з відкритих джерел