Обережно: експерти назвали продукти, які шкодять вашому травленню

рибний суп

Обережно: експерти назвали продукти, які шкодять вашому травленню

17 Липня 2025 Здоров’я, Новини

Деякі з наших улюблених страв можуть насправді негативно впливати на бактеріальну мікрофлору кишківника, що має вирішальне значення для здорового травлення.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Експерти склали список продуктів, які варто вживати з обережністю, і деякі пункти в ньому можуть вас здивувати.

Курячий суп з локшиною: прихована загроза

Цей, здавалося б, невинний і часто рекомендований при застуді курячий суп з локшиною опинився в “чорному списку”. Фахівці попереджають: у ньому часто міститься надто багато натрію. Підвищене споживання солі пов’язане зі збільшенням ризику ожиріння більш ніж на 25%, що, своєю чергою, негативно впливає на систему травлення.

Продукти-вороги здорового кишківника:

  • Солодкі пластівці: Їхня кількість цукру може бути просто величезною, що зовсім не сприяє здоров’ю травної системи.
  • Ароматизовані йогурти: Незважаючи на привабливий вигляд, вони насичені барвниками та штучними добавками, засвоєння яких не є природним для організму. Замість них дієтолог Фіорелла Дікарло радить обирати грецький йогурт або нежирний кефір з високим вмістом корисних бактерій.
  • М’ясні напівфабрикати: Лікарі стверджують, що такі продукти “вбивають” корисні бактерії, що населяють кишкову флору, порушуючи її баланс.
  • Смажені продукти та чіпси: Велика кількість жиру, а також акриламід, що утворюється під час смаження, можуть серйозно шкодити бактеріальному балансу травної системи.

Пам’ятайте, що здорове травлення починається з усвідомленого вибору продуктів. Варто переглянути свій раціон, щоб підтримувати оптимальний баланс кишкової мікрофлори та загальне самопочуття.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху