Сало — корисніше, ніж ви думали: 4 причини включити продукт у раціон

сало

Сало — корисніше, ніж ви думали: 4 причини включити продукт у раціон

7 Жовтня 2025 Здоров’я, Новини

Ми звикли думати, що сало — не дуже корисний продукт, але насправді це помилкове уявлення. Цей традиційний український продукт містить цінні вітаміни та речовини, які позитивно впливають на здоров’я.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

1. Вітамін А для зору та імунітету

Вітамін А, що міститься в салі, регулює обмінні процеси в сітківці, сприяючи поліпшенню зорових функцій. Також він бере участь у роботі імунної системи та активації різних метаболічних процесів в організмі.

2. Вітамін Е — вітамін краси та довголіття

У великій кількості у салі присутній вітамін Е. Ця корисна речовина регулює вироблення гормонів, активує деякі ланки імунної системи. Також вітамін Е є важливим учасником процесу регенерації шкіри та слизових оболонок. Недарма його називають вітаміном краси та довголіття.

3. Вітамін D для здоров’я кісток

Регулярне споживання сала важливе ще й тому, що в ньому багато вітаміну D. Це ефективна профілактика рахіту у дітей та остеопорозу у жінок, а також покращення стану кісткової тканини в цілому.

4. Вітамін F для обміну речовин

Окремо варто виділити вітамін F. Він також важливий для людини, оскільки зміцнює стінки клітин. Невеликий шматочок сала допомагає активізувати всі обмінні процеси, у тому числі роботу шлунково-кишкового тракту.

Таким чином, сало при помірному споживанні може бути корисним доповненням до раціону, забезпечуючи організм важливими вітамінами та поживними речовинами.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху