Чи справді бананові чіпси належать до здорових закусок

Контроль тиску: ці смачні перекуси можуть допомогти

Чи справді бананові чіпси належать до здорових закусок

19 Листопада 2020 Корисно, Новини

Здорові закуски можуть допомогти вам у схудненні. Те, що ви їсте між основними прийомами їжі, впливає на вибір страв за обідом, кількість спожитих за день калорій, відчуття голоду і швидкість зниження ваги. Правильна закуска повинна містити білки, клітковину та здорові вуглеводи, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Багато корисних та поживних закусок можна приготувати вдома та зберігати протягом тривалого періоду часу. Сюди належать смажені горіхи і насіння, а також сухофрукти.  Можуть бути гарним перекусом і бананові чіпси, якщо приготувати їх правильно.

Дієтолог Нмамі Агарвал пояснила, чи є ця популярна закуска такою корисною, як думає більшість.

“Поживна цінність бананових чіпсів залежить від способу їх приготування. Якщо їх смажать у фритюрі, це сильно збільшує споживання калорій, що може переважити потенційну користь як від бананів, так і від кокосової олії, на якій їх готують. Але якщо їх готувати у духовці або ж з мінімальною кількістю олії, вони можуть бути частиною здорової дієти”, – пояснює вона.

Також доктор Агарвал додає, що бананові чіпси можна готувати з додаванням трав та спецій. Це може покращити їхній смак та збільшити поживну цінність.

“Найкращий спосіб насолодитися своїми банановими чіпсами – це приготувати їх вдома, щоб ви могли стежити за інгредієнтами. У фасованих бананових чіпсах може бути багато доданого цукру, або ж їх могли готувати на шкідливій олії” – каже доктор Агарвал.

Важливо також зазначити, що у чіпсах буде значно менше калію, ніж у цілому банані, і більше насичених жирів. Тому обираючи між свіжим бананом і банановими чіпсами, варто зупинитись на першому варіанті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору