Спеціалісти радять використовувати чотири приправи, якими можна замінити сіль. І зробити їжу кориснішою. Повідомляє сайт Наша мама.
1. Часник
Ця спеція підсилює смак без збільшення вмісту натрію. Ви можете скоротити кількість солі і при цьому додавати вдвічі більше часнику в томатні соуси і маринади – вийде нітрохи не гірше. Часник відмінно підходить для супів і м’ясних страв, а ще – він корисний для організму.
2. Лимонний сік або цедра
Лимонний сік діє так само, як сіль, посилюючи аромат страви. Тим часом цедра лимона надає стравам ще й приємний цитрусовий аромат. Соком цитрусових можна поливати овочі і використовувати в заправках для салатів і маринадах для м’яса і риби.
3. Мелений чорний перець
Чорний перець – гарне доповнення до їжі, а ще ця спеція може зменшити запалення, пов’язане з хронічними захворюваннями, такими як хвороби серця і рак.
4. Сушена цибуля
Сушена цибуля як пряність більш ефективна, ніж свіжа цибуля, і нею можна замінити на сіль при приготуванні жаркого, супу, рагу, соусу і сальси.