Чому шкідливо вживати консервовані овочі?

Чому шкідливо вживати консервовані овочі?

21 Грудня 2019 Здоров’я, Новини

Консервовані овочі, особливо популярні в зимовий сезон, містять надлишок солі, але при цьому втрачають вітаміни. Про це пише в своєму Telegram-каналі лікар-дієтолог Вікторія Кляуз. Лікар зазначила, що відноситься до консервованих овочів «неоднозначно», і запропонувала альтернативу. Пише zdorovia.com.ua.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

«Овочі, просолені, проварені вже не містять вітаміни або потрібну кількість клітковини. А ось солі в них досить багато. Тому, якщо у вашому раціоні 80% овочів — це консервація, то ви не на здоровому харчуванні», — попередила вона.

Читайте також: Ідеально для зими: найкорисніші види морепродуктів

За словами дієтолога, заморожені овочі — непогана альтернатива консервованим, хоча в момент приготування кількість клітковини і вітамінів у них знижується.

«І сезонні овочі — салати з сирого буряка, дайкона, гарбуза, моркви, капусти, заправлені олією (оливкова, лляна, гарбузова) за своєю цінністю набагато краща від консервованих», — додала Кляуз.

Фото: pixabay

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху