Чотири ранкові звички, які допоможуть вам скинути вагу

похудение

Чотири ранкові звички, які допоможуть вам скинути вагу

20 Листопада 2020 Корисно, Новини

Ми знаємо, що схуднення – це не дитячі ігри, воно вимагає значних зусиль. Однак це зовсім не означає, що ви повинні повністю змінити свій розпорядок дня. Навіть декілька невеликих змін у звичках допомагають схуднути та зміцнити здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Наприклад, ви можете завести декілька корисних ранкових звичок, що допоможуть вам швидше позбутись зайвих кілограмів. Ось вони:

З’їдайте поживний сніданок. Всім відомо, що снідати зранку – це корисна звичка. Але якщо ви хочете схуднути, вона для вас критично важлива. Ваш сніданок повинен бути багатим на білок, щоб забезпечити вам довге відчуття ситості. Від сніданку залежать ваші настрій та самопочуття протягом всього дня.

Одне дослідження, проведене на дівчатах-підлітках, показало, що сніданок з високим вмістом білка ефективніше стримує потяг до їжі. Інше дослідження показало, що білковий сніданок допомагає накопичувати менше жиру і зменшує відчуття голоду. Річ у тім, що білок пригнічує секрецію греліну, гормону, який стимулює апетит.

Пийте багато води. Почніть свій ранок з двох склянок води, щоб прискорити схуднення. Вода допоможе вам збільшити кількість спалених протягом дня калорій. Невелике дослідження свідчить, що вживання 500 мл води вранці допомогло збільшити швидкість метаболізму в середньому до 30%. Крім того, вживання води перед їжею допомагає зменшити відчуття голоду і уникнути переїдання.

Побудьте під сонцем. Коли ви прокидаєтесь вранці, відкрийте штори, особливо якщо ранок видався сонячним. Вірите чи ні, а це сприяє схудненню. Дослідження показують, що регулярний вплив навіть незначної кількості сонячного світла може вплинути на вашу вагу.

Більше того, сонце допомагає отримати додаткову дозу вітаміну D, який дуже важливий для підтримки здорової ваги. Дослідження підтверджує це твердження: 218 жінок із надмірною вагою та ожирінням приймали або добавки з вітаміном D, або плацебо протягом одного року. Наприкінці експерименту ті, хто приймав вітаміни втратили в середньому на 3,2 кг більше, ніж ті, хто приймав плацебо.

Рухайтесь. Ранкова зарядка дуже допомагає при схудненні. Дослідження, проведене на 50 жінках із зайвою вагою, вимірювало вплив аеробних вправ у різний час доби. Воно показало, що ранкова фізична активність допомогла знизити апетит та рівень цукру в крові. Надто низький рівень глюкози може посилити відчуття голоду, що не надто добре для тих, хто худне.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору