Де на Дніпропетровщині зафіксували найвищий рівень захворюваності на грип

Де на Дніпропетровщині зафіксували найвищий рівень захворюваності на грип

12 Березня 2020 Новини, Регіон

У перший тиждень весни за допомогою до медзакладів Дніпропетровської області із симптомами грипу та ГРВІ звернулося понад 16 тис людей. Це на 1,7% більше порівняно з попереднім тижнем, проте нижче за епідпоріг на 16,3%. Переважна більшість хворих – діти. Про те, як уберегтися від сезонної недуги, нагадали у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Наразі у регіоні циркулюють переважно віруси грипу типу А – H1N1. За останній тиждень маємо летальний випадок – вже третій за епідсезон. Як і попередній раз, у Верхньодніпровську, – зазначили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. – Нагадуємо, грип небезпечний саме ускладненнями. Найперше – розвитком тяжкої пневмонії. Тож за перших ознаках хвороби слід відразу звертатися до лікаря».

Нині на Дніпропетровщині найвищий рівень захворюваності на грип та ГРВІ – у Тернівці, Покрові, Магдалинівському та Широківському районах. На цих територіях підвищений епідпоріг.

Загалом до лікарень області із симптомами грипу та ГРВІ за останній тиждень госпіталізували майже 600 людей, із них 80% – діти.

«Аби не підхопити грип, слід дотримуватися простих правил. Частіше мити руки, регулярно провітрювати приміщення. Намагайтеся також менше торкатися обличчя – очей, носа, рота. Якщо підвищилася температура тіла, залишайтеся вдома та викликайте лікаря», – порадили в департаменті.
Фахівці також нагадали: найкраща профілактика грипу – вакцинація. Це можна зробити протягом усього епідсезону – до травня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору