Дієтологи заявили, що злаки повинні складати близько 40% щоденного раціону дорослої людини. З цих продуктів можна отримати достатню кількість клітковини, але найбільше її міститься в п’яти видах круп. Дієтологи перерахували ці крупи і відзначили, що в щоденному раціоні має бути присутня хоча б одна порція з цих круп, повідомляє “Жіночий світ”.
На перше місце вони поставили гречану крупу, яка містить антиоксиданти, складні вуглеводи і протеїн. Гречка забезпечує організм практично всім необхідним, ідеально підходить гіпертонікам і пацієнтам в переддіабетичному стані. На другому місці по користі знаходиться бурий рис. Це єдиний сорт рису, рекомендований для дієтичного харчування і зниження ваги. Він є чемпіоном за вмістом цинку, який підтримує молодість і красу шкіри. Трійку лідерів замикає вівсянка. Медики рекомендують вживати її для зміцнення імунітету, для поліпшення стану шкіри і волосся, а також для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.
На четверте місце по користі серед круп медики поставили булгур. Цю екзотичну крупу все частіше можна зустріти на прилавках магазинів, і вона приносить величезну користь для кишечника і шлунку. На останнє місце рейтингу фахівці поставили кукурудзу. Кукурудзяна каша покращує роботу кишечника і шлунку, а також сприяє відновленню печінки і жовчного міхура.