Фахівці виявили ягоди, які допомагають у збереженні гостроти зору, особливо у літньому віці. Як повідомляє дієтолог-нутриціолог Наталія Романова, сушені ягоди годжі здатні перешкоджати розвитку дегенерації жовтої плями – основної причини втрати зору у старшому віці.
“Дослідження показало, що регулярне вживання 28 грамів ягід годжі п’ять разів на тиждень протягом 90 днів у 13 здорових учасників віком від 45 до 65 років сприяло збільшенню щільності захисних пігментів у очах, зокрема лютеїну та зеаксантину, які блокують синє світло та захищають глибокі шари сітківки”, – зазначає Романова.
Ягоди годжі є багатим джерелом цих пігментів, і їх легко включити до раціону, додаючи у каші, супи, йогурти, смузі, або використовуючи як спеції до м’ясних страв та при заварюванні чаю.
фото: з відкритих джерел
Днепр сейчас, Наталія Романова, Підгородне, Украина сегодня, вживання ягід, вікові зміни, дегенерація жовтої плями, дієтолог-нутриціолог, захист очей, збереження зору, здоровий зір, зеаксантин, лютеїн, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, профілактика втрати зору, пігменти сітківки, раціон, синє світло, ягоди годжі