Головні причин регулярно їсти макарони

Головні причин регулярно їсти макарони

26 Березня 2020 Здоров’я, Новини

Широко поширена думка про те, що макарони, виготовлені з пшеничного борошна, не приносять жодної користі організму, а лише сприяють збільшенню зайвої ваги. Однак експерти в області здорового харчування спростували цю думку. Пише maximum.fm.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Збагачені білком

В одній порції макаронів або пасти вагою всього 100 г міститься 12,5 г білка. Він забезпечує тривале відчуття насиченості, надає вишуканий смак продукту, сприяє набору м’язової маси.

Містять волокна

Паста – це чудова комбінація з вуглеводів, білків, жирів і харчових волокон. У 100 г макаронів із цільнозернового пшеничного борошна міститься в 2,5-4 рази більше волокон, ніж у макаронах із твердих сортів борошна.

Не містять нездорових жирів

Згідно з дослідженням, опублікованим журналом Nutrition and Diabetes, вживання пасти не є причиною ожиріння. Навпаки, ця страва пов’язана зі зниженням індексу маси тіла. Не варто забувати про те, що паста є частиною здорової середземноморської дієти.
Низький глікемічний індекс

Широко відомим фактом є те, що рафіноване борошно важко перетравлюється, воно підвищує рівень інсуліну в крові протягом тривалого періоду часу. Однак при приготуванні пасти глікемічний індекс знижується, тому сильного стрибка рівня цукру не буде.

Знижує рівень інфекцій

Відразу кілька досліджень показали, що регулярне вживання пасти з цільнозернового борошна знижує ризик хронічних проблем зі здоров’ям. Макарони не підвищують рівень холестерину, а також є відмінним джерелом вуглеводів і нутрієнтів.

Фото: pixabay

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху