Смородина – одна з найкорисніших ягід, багата вітамінами і мінералами. Однак деяким людям краще відмовитися від вживання її в їжу, розповіла нутриціолог Ольга Деккер. Пише zdorovia.com.ua.
За її словами, будь-який вид смородини здатний викликати алергію, тому вводити її в свій раціон варто поступово. Алергічна реакція може проявитися у тих, у кого вона є на пилок, а також інші ягоди або фрукти.
Якщо у вас сталося загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, то краще відмовитися від вживання смородини, або змішувати її з йогуртом, підкреслила Деккер.
Що стосується ідеальної порції смородини для здорової дорослої людини – це 80-100 грамів, і бажано її їсти після основного прийому їжі, на десерт. Не можна забувати, що ягоди містять вуглеводи.
Фото: pixabay