Корисна звичка: чому потрібно пити склянку води вранці

Корисна звичка: чому потрібно пити склянку води вранці

23 Вересня 2022 Корисно, Новини

Лікар-терапевт Олена Тихомирова пояснює, що звичка випивати натще воду забезпечує профілактику тромбозу та його небезпечних наслідків, повідомляє “Жіночий Світ“.

Медик повідомила, що випита натще склянка води заповнює водний баланс організму, що важливо, оскільки за ніч людське тіло досить активно втрачає вологу.

“Під час нічного сну людина втрачає приблизно півлітра води”, – уточнила лікар.

Медик назвала інші корисні ефекти, пов’язані зі звичкою пити воду одразу після пробудження. Зокрема, прийом чистої питної рідини активує діяльність ШКТ, сечовивідних органів, що сприяє інтенсивному виведенню токсинів, надлишків жиру та цукру. Крім того, питтям води ми заповнюємо циркулюючу в крові рідину, знижуючи її схильність до згущення, що веде до появи утворення тромбів.

“Випиті з ранку 1-2 склянки води – це чудова профілактика тромбозу”, – констатувала терапевт.

Додатково Олена Тихомирова поінформувала про те, що розріджуючи вранці кров, людина може досягти поліпшення роботи мозку, оскільки в такому стані вона є поживнішою для головного органу ЦНС. Ще один плюс випитої натще склянки води – це стимуляція метаболізму, чия недостатня активність може вести до зайвої ваги.

Корисно пити воду і для підтримання гарного стану шкіри, зовнішньої моложавості.

«Зневоднення та нестача рідини в організмі може призвести до появи передчасних зморшок та зниження якості волосся», – нагадала експерт.

Також вживання води після пробудження позитивно впливає на роботу лімфатичної системи. В результаті,  знижується сприйнятливість організму до бактерій і інфекцій, що викликаються ними, особливо в сечовидільній системі.

Фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору