Корисні ласощі та перші страви швидкого приготування: у Петриківській громаді запрацювали два сушарні цехи

сушарний цех_Петриківська громада

Корисні ласощі та перші страви швидкого приготування: у Петриківській громаді запрацювали два сушарні цехи

12 Січня 2023 Новини, Регіон

У Петриківській громаді запрацювали два сушарні цехи. Перероблятимуть овочі та фрукти. З продукту тривалого зберігання формуватимуть набори здоров’я. А ще – козацькі борщі та супи швидкого приготування. Все за власним рецептом.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

«Ми готуємо для захисників. Міркували, чим їх ще порадувати. Щоб було по-домашньому смачно і з тривалим терміном зберігання. З’явилися ідеї. Оформили їх у заявку та подали на два конкурси. Перемогли в обох і отримали гранти на облаштування сушарних цехів. У кожен благодійники інвестували майже 100 тис грн», – каже голова Петриківської громади Наталія Коваленко.

Гроші пішли на закупівлю спеціального обладнання. Дегідратори, слайсери, вакуматори. Навіть контейнери та стелажі у цехах спеціалізовані. Одні для зберігання сушеного продукту. Інші – для сирого.

«Переробляємо свої овочі та фрукти. Допомагають місцеві фермери. На смаколики для захисників городину несуть й місцеві. Тому працювати є з чим», – поділилася Наталія Коваленко.

Пробні порції борщового набору вже продегустували. До сушеної капусти, моркви, буряку та цибулі додали тушонку, квасолю, томатну заправку та спеції. Все вироблено господинями шкільної кухні.

Аби поласувати козацьким борщем чи супом треба буде змішати всі інгредієнти. Залити окропом та дати страві настоятися. Декілька хвилин і вона готова. З одного набору виходить п’ять літрів борщу чи супу.

«Рецепти розробляли колективно. Суп вирішили робити з додаванням горохово-м’ясного кулешу. Маємо такі закрутки. Досушимо моркву, цибулю. Назвали його «Козацькі литаври», – додає пані Світлана.

Готові набори доставлятимуть на передову. Частину заготовок залишатимуть на потреби громади. Так поповнять стратегічний продуктовий запас.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху