Лікар назвала найкращі харчові джерела кальцію

молочные продукты

Лікар назвала найкращі харчові джерела кальцію

15 Серпня 2022 Здоров’я, Новини

Більше, ніж молоко, організм забезпечують кальцієм рослинні продукти, констатує дієтолог Наталія Зубарєва.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

“Кальцій – найпоширеніший мінерал в організмі людини”, – нагадала вона, пише “Жіночий Світ”.

За словами дієтолога, в більшій мірі кальцій, що надходить в організм, поглинається скелетом, тож мінеральна речовина забезпечує міцність кісток. Крім того, цей мінерал необхідний для здійснення багатьох метаболічних процесів.

Зубарєва назвала найкращі харчові джерела кальцію для організму, додавши, що є більш насичені цим мінералом продукти, ніж молочні вироби.

«Найбільша кількість мінералу міститься не в молоці, а в продуктах рослинного походження», – сказала спеціалістка.

Дієтолог рекомендує включити до раціону такі продукти:

– Бобові;
– Мигдаль;
– Насіння кунжуту;
– Петрушка;
– Капуста;
– Крес-салат та іншу зелень.

Зубарєва додала, що молочні продукти у вигляді сиру, бринзи, кефіру також добріе підходять як можливі джерела кальцію.

фото: з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху