Підвищений тиск, особливо з роками, заважає жити дуже багатьом. Люди страждають від стенокардії, головного болю і болю у грудях, слабкості просто через те, що їх тиск “скаче”. Однак, фахівці виділяють ряд продуктів, які впливають на рівень артеріального тиску. Серед таких продуктів найчастіше називають ті, які містять багато жирів і солі. Пише «Жіночий світ».
Жири
Доведено, що велика кількість насичених жирів в їжі підвищує рівень “поганого” холестерину, а разом з ним і до утворення атеросклеротичних бляшок. Ці самі бляшки зменшують кількість місця в артеріях для вільного протоку крові. В результаті серце намагається качати кров активніше, а це призводить до підвищення тиску.
Серед продуктів з високим вмістом таких жирів виділяють сало, смажену їжу, маргарин, жирне червоне м’ясо, пальмову олію, ковбасу.
Читайте також: На яких оліях безпечно смажити?
Сіль і натрій
Фастфуд і напівфабрикати найчастіше містять велику кількість харчової солі, в якій є сполуки натрію. Саме натрій затримує в організмі зайву рідину, що згодом призводить до стрибка артеріального тиску.
Шкідливий натрій містять консервовані супи, м’ясо і овочі, картопляні чіпси з приправами, маринади, соуси і деякі готові страви.
Крім того, тиск можуть підвищити маринади, соління, пекучі приправи, спеції, часник і цибуля. Схожими властивостями володіють кава і солодкі газовані напої, що містять кофеїн, а також висококалорійна випічка, яка стає “вуглеводної бомбою” для організму.