Смаження – не найздоровіший спосіб приготування страв. Спеціалісти зазначають, що кокосова олія – один з найкращих видів олій для смаження, особливо у фритюрі. Дослідження, опубліковане в журналі Food Science and Technology, показало, що якість кокосової олії зберігається навіть після восьми годин безперервної смаження. Кокосова олія складається з більш ніж 90% насиченого жиру, що робить його стійким до окислення.
Оливкова олія
Оливкова олія також є відмінним вибором – вона вважається одним з найбільш корисних жирів. Вона містить велику кількість мононенасичених жирів – столова ложка 73% “хорошого” жиру в столовій ложці. такий склад робить його надзвичайно стійким до окислення.
Читайте також: М’ятний чай: вся правда про напій
Олія авокадо
Як і оливкова, олія авокадо містить високий процент мононенасичених жирів. Воно багате олеїнової кислотою, яка може зменшити запалення в організмі. Це масло також корисно для серця. Дослідження на тваринах показали, що дієта, багата маслом авокадо, може знизити кров’яний тиск.
Смажити на олії шкідливо?
Соняшникова олія слід вживати в міру. Воно містить високий рівень омега-6, який може викликати запалення при вживанні у великих кількостях. У відрізни від трьох перерахованих вище масел, воно окислюється при смаженні швидше, тому його краще використовувати при смаженні на більш низьких температурах (не для фритюру).
Фото: pixabay
Читайте також: Стало відомо які фрукти містять багато білка