На яких оліях безпечно смажити?

На яких оліях безпечно смажити?

23 Листопада 2019 Корисно, Новини

Смаження – не найздоровіший спосіб приготування страв. Спеціалісти зазначають, що  кокосова олія – один з найкращих видів олій для смаження, особливо у фритюрі. Дослідження, опубліковане в журналі Food Science and Technology, показало, що якість кокосової олії зберігається навіть після восьми годин безперервної смаження. Кокосова олія складається з більш ніж 90% насиченого жиру, що робить його стійким до окислення.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Оливкова олія

Оливкова олія також є відмінним вибором – вона вважається одним з найбільш корисних жирів. Вона містить велику кількість мононенасичених жирів – столова ложка 73% “хорошого” жиру в столовій ложці. такий склад робить його надзвичайно стійким до окислення.

Читайте також: М’ятний чай: вся правда про напій

Олія авокадо

Як і оливкова, олія авокадо містить високий процент мононенасичених жирів. Воно багате олеїнової кислотою, яка може зменшити запалення в організмі. Це масло також корисно для серця. Дослідження на тваринах показали, що дієта, багата маслом авокадо, може знизити кров’яний тиск.

Смажити на олії шкідливо?

Соняшникова олія слід вживати в міру. Воно містить високий рівень омега-6, який може викликати запалення при вживанні у великих кількостях. У відрізни від трьох перерахованих вище масел, воно окислюється при смаженні швидше, тому його краще використовувати при смаженні на більш низьких температурах (не для фритюру).

Фото: pixabay

Читайте також: Стало відомо які фрукти містять багато білка

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху