Багато медиків вважають, що саме цей вид хліба приносить найбільше користі. Найкращим у раціоні є житній хліб. Він містить харчові волокна, що покращують обмін речовин, а також регулюють рівень холестерину в крові. Та й взагалі — такий хліб має багато переваг, повідомляє “Країна здоров’я“.
Житній хліб насичений магнієм, цинком, міддю, залізом та йодом. Також у ньому є вітамін В, тіамін і фолієва кислота. А найбільше користі медики пов’язують із наявністю в цьому продукті клітковини. Навіть невелика скибочка може дати відчуття ситості, що важливо для тих, хто звик рахувати калорії.
У тих, хто вживає житній хліб, не виникає проблем з вуглеводним та жировим обміном та в цілому з обміном речовин. Крім того, він позитивно впливає на вироблення серотоніну в кишечнику. Регулярне вживання житнього хліба здатне знизити ризик захворювання на рак, цукровий діабет, а також запобігає виникненню серцево-судинних та онкологічних захворювань.
фото з відкритих джерел