На Дніпропетровщині – епідемічний сезон захворюваності на ГРВІ

грипп

На Дніпропетровщині – епідемічний сезон захворюваності на ГРВІ

12 Січня 2023 Новини, Регіон

На території Дніпропетровської області, як і в цілому по Україні, триває епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Останні три тижні зберігається тенденція до зростання. Так, з 30.12.2022р. по 05.01.2023p. захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у області зросла на 34%. До закладів охорони здоров’я області звернулося 9 631 особа.

Про епідемічну ситуації, вакцинацію та профілактику ГРВІ на Дніпропетровщині Відкритому розповіла завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Олена Кузьменко.

«Показник захворюваності нижче епідемічного порогу на 48%, разом з тим більше аналогічного тижня 2022 року на 30%. Протягом останніх семи днів зростання захворюваності відбулося як серед дорослого населення (+39%), так і серед дітей до 17 років (+24%). Загальна кількість госпіталізованих осіб (у порівнянні з попереднім тижнем) зросла на 5,5%, а серед дітей – на 29,2%. Летальних випадків через ускладнення від грипу не зареєстровано», – розповіла Олена Кузьменко.

За результатами вірусологічного моніторингу у поточному епідемічному сезоні в області встановлено циркуляцію вірусів грипу типу А (279), риновірусів (227), парагрипу (61), аденовірусів (54), метапневмовірусів (27), РС-вірусів (14) та SARS-CoV-2. За даними ВООЗ, ситуація у світі навколо COVID-19 залишається нестабільною. З’являються нові підвиди збудника хвороби. Актуальним питанням є розповсюдження нового штаму під назвою ХВВ.1.5, який вперше був виявлений у Сполучених Штатах Америки в жовтні 2022 року.

фото із відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору