Водії Дніпропетровщини будуть більше платити під час реєстрації авто

авто

Водії Дніпропетровщини будуть більше платити під час реєстрації авто

12 Січня 2023 Авто, Новини

Цьогоріч прожитковий мінімум в Україні складає 2684 грн, що на 203 грн більше, ніж у 2022-му. Тож через це зросли і відрахування, які громадянин повинен сплачувати під час реєстрації автомобіля.

Під час оформлення авто запроваджено податок до Пенсійного фонду України. Він складає від 3 до 5% вартості автотранспорту. Сплачується тільки під час першої реєстрації, коли машина купується в салоні в Україні, або коли її купують за кордоном та реєструють у нашій країні. При цьому не має значення – нова машина чи стара та скільки їй років – податок все одно потрібно сплатити.

Так, 3% вартості автомобіля або 165 прожиткових мінімумів потрібно сплатити, якщо вартість авто не перевищує 442,8 тис. грн. 4% візьмуть з тих, чия машина «тягне» на 290 прожиткових мінімумів, або коштує від 442,8 тис. грн до 778,3 тис. грн. 5% потрібно буде віддати, якщо транспортний засіб коштує від 778,3 тис. грн та більше, або 290 прожиткових мінімумів.

Сервис центр_реєстрація авто

«Об’єктом оподаткування є вартість автомобіля, визначена відповідно до договору купівлі-продажу, договору міни, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість», – зазначають у пресслужбі регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Дніпропетровській області.

Податок сплачується на бюджетні рахунки, відкриті в головних управліннях казначейства, за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля в сервісних центрах МВС.

ТАМАРА БЄЛКІНА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору