На Дніпропетровщині проводиться літературний конкурс імені Михайла Селезньова – 2022

літ конкурс

На Дніпропетровщині проводиться літературний конкурс імені Михайла Селезньова – 2022

21 Вересня 2022 Новини, Регіон

Літературний конкурс на кращу документально-художню публікацію про діяльність ветеранів і ветеранських організацій був ініційований поетом, прозаїком, публіцистом, нашим земляком Михайлом Селезньовим 2001 року, аби заохотити ветеранів розповідати про своє життя, своє минуле, про те, як відбудовували країну, як захищали її від ворога. Тоді цю ідею підтримала Дніпропетровська обласна рада ветеранів. 2010 року, коли пішов з життя Михайло Селезньов, літературний конкурс став носити його ім’я. Серед лауреатів – не лише люди творчих професій: свого часу переможцями ставали відомий вчений Володимир Ткаченко, кандидатка хімічних наук, письменниця-краєзнавець Галина Анненкова, багато знаних на Дніпропетровщині авторів.

Голова журі літературного конкурсу, донька письменника Ірина Михайлівна Селезньова розповідає: «Статті та збірки робіт, що вже надійшли, розглядає наше журі, а воно цього року дуже поважне: це двоє членів Національної спілки письменників України – Людмила Некрасовська і Еліна Заржицька, член Національної спілки журналістів України, письменник, Заслужений журналіст Олександр Пільонов. Попереду наші обговорення і ухвалення рішення про переможців та призерів цьогорічного конкурсу, адже ми чекаємо на твори до 1 жовтня. В електронному вигляді їх можна надсилати на адресу i.seleznjova@ukr.net, з усіх питань щодо конкурсу звертайтеся напряму до мене, зателефонувавши +38 063 381 04 54».

Ірина Селезньова

На сьогодні організаторам надійшло 30 робіт з Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Павлограда, П’ятихаток, Верхньодніпровська, Тернівки, Першотравенська.

Як зазначає перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради ветеранів України Віктор Пилипович Волков, час підтверджує, що людина живе не тільки проблемами в непростий для України період, а й висловлює свої емоції через літературне слово. А пишуть учасники конкурсу імені Селезньова про все: і про людину праці, і про фронтовиків, і про сучасне, і про минуле.

Віктор Волков

За умовами конкурсу, до участі допускаються будь-які опубліковані прозаїчні, поетичні, публіцистичні твори, що відповідають його тематиці. Кількість робіт не обмежується.

Не допускаються роботи, що містять політичну, релігійну, неправдиву інформацію, пропаганду, заклики до національного розбрату, особисті нападки.

Довідково: Відомий поет і прозаїк Михайло Селезньов народився 18 грудня 1923 року. Після закінчення середньої школи пішов добровольцем на фронт. Воював на Північно-Західному, Центральному, Першому і Другому Українських фронтах, був поранений, отримав нагороди. Після війни закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту, працював на вагонобудівному заводі майстром, начальником цеху, головним конструктором. Згодом завідував відділом Всесоюзного науково-дослідного інституту механізації праці в чорній металургії. Автор 20 поетичних збірок і 5 прозових творів. Лауреат літературних премій імені М. Ушакова, О. Стовби. Пішов з життя 7 травня 2010 року, похований у Дніпрі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору