Покровська ОТГ виграла всеукраїнський конкурс «Енергоефективна громада 2019»

Покровська ОТГ

Покровська ОТГ виграла всеукраїнський конкурс «Енергоефективна громада 2019»

14 Січня 2020 Новини, Регіон

У минулому році серед громад України проходив конкурс «Енергоефективна громада 2019». Одним із переможців стала Покровська ОТГ. Громада з Дніпропетровщини виграла грант на проведення енергоаудиту величезної будівлі місцевого центру дозвілля. Про це повідомили в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

«Покровська громада демонструє гарний приклад іншим ОТГ області. За допомогою участі у таких конкурсах територіальні об’єднання мають чудовий шанс отримати необхідну фінансову підтримку. Наприклад, на підвищення енергоефективності соціальних об’єктів», – зазначили в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

У Покровському центрі дозвілля розташована місцева бібліотека, працюють різноманітні гуртки. Є і велика глядацька зала на 600 місць.

Триповерховій будівлі закладу вже 40 років. Вона давно потребує термомодернізації – покрівля протікає, з вікон дме, застаріла система опалення, каже заступниця селищного голови Інна Швидь.

Протягом 2020 року здійснять енергоаудит будівлі та оформлять відповідний сертифікат. Обстежать покрівлю, вікна, фасад. Аби визначити, де мають місце найбільші втрати тепла і що саме потребує першочергової заміни.

«Маємо величезне бажання повністю модернізувати центр дозвілля. Та власними силами громада не подужає таку реконструкцію. Всі сподівання – на грантову підтримку. Проведення безкоштовного енергоаудиту для нас лише перший крок, – сказала Інна Швидь. – Постійно беремо участь у різних грантових проєктах. На один із конкурсів подали заявку щодо реконструкції місцевої пам’ятки культури – музичної школи. Зараз чекаємо на його підсумки».
 
Всеукраїнський конкурс «Енергоефективна громада 2019» проводився у рамках проєкту Асоціації об’єднаних територіальних громад «Марафон 2019: енергоефективна та безпечна громада», за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору