Провідним спортсменам і тренерам Дніпропетровщини призначили щомісячну обласну стипендію

Ярослава Магучих

Провідним спортсменам і тренерам Дніпропетровщини призначили щомісячну обласну стипендію

22 Січня 2023 Новини, Спорт

80 спортсменів і тренерів Дніпропетровської області отримуватимуть щомісячну обласну стипендію. Виплати призначили за здобутки на міжнародних змаганнях. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Відзначили призерів і переможців міжнародних спортивних змагань. Попри війну, вони продовжують заявляти про Україну світові. Призначили їм щомісячні виплати з обласного бюджету», – зазначив директор департаменту молоді і спорту Дніпропетровської ОВА Олександр Пшеничников.

Стипендії отримуватимуть призери олімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видів спорту.

Серед стипендіатів – легкоатлетка Ярослава Магучіх. Стрибунка у висоту стала переможницею Мультиспортивного чемпіонату Європи та срібною призеркою чемпіонату світу з легкої атлетики. Відзначили і її тренерку Тетяну Степанову.

Стипендію призначили і бронзовій призерці чемпіонату світу з дзюдо Єлизаветі Литвиненко. Дівчина виступає у ваговій категорії до 78 кг. А ще – легкоатлетці Анні Рижиковій, яка спеціалізується в бігу на 400 метрів, та її тренеру Володимиру Кравченко.

Відзначили і призерку Літніх Паралімпійських ігор Зою Овсій, яка принесли Україні перше в історії «золото» в метанні булави серед паралімпійців. Та Віолету Ликову, яка стала переможницею у кульовій стрільбі на Дефлімпіаді у Бразилії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору