Ранковий прийом їжі з включенням яєць може стати не лише джерелом енергії на весь день, але й ефективним способом контролю ваги. Саме до такого висновку прийшли американські біомедики з Центру Пеннінгтон у Луїзіані.
Науковці пояснюють, що сніданок, який складається з яєць, забезпечує тривале відчуття ситості завдяки високій якості білка, який міститься в цьому продукті.
Для перевірки своєї гіпотези дослідники провели експеримент за участю 20 добровольців, які страждають на ожиріння. Учасників розділили на дві групи: перша вживала на сніданок звичайні зернові, а друга отримувала яйця. Результати показали, що представники другої групи відчували голод значно пізніше, ніж ті, хто снідав зерновими. Як наслідок, під час обіду вони споживали помітно менше їжі.
Читайте також: Яйця на сніданок: простий спосіб схуднути
Секрет ефективності яєць, за словами вчених, криється в унікальному балансі гормонів. У яйцях міститься мало греліну – гормону, що стимулює апетит. Натомість вони багаті на гормон PYY3-36, який виступає природним “сигналізатором” ситості, повідомляючи організму, що він отримав достатньо поживних речовин.
“Наше дослідження демонструє, що дієта з високим вмістом білка забезпечує тривале відчуття ситості, що особливо важливо для людей, які намагаються схуднути, але зриваються через постійне відчуття голоду”, – пояснив керівник дослідження доктор Нікіл Дурандар.
Трейсі Паркер, дієтолог Британського фонду серця, підтвердив важливість цього відкриття: “Ці результати можуть значно допомогти людям, які борються з надмірною вагою, але не можуть подолати звичку частих перекусів. Дослідження доводить, що в раціоні важлива не кількість, а якість білків”.
фото з відкритих джерел