Вживання сливи перешкоджає розвитку остеопорозу, проблем з підвищеним холестерином. Антоціан, якого найбільше у плодах темно-синього, фіолетового та яскраво-червоного кольору, корисний при профілактиці серцево-судинних захворювань та атеросклерозу, повідомляє “Країна здоров’я“.
Крім цього, зверніть увагу на високий вміст у сливі клітковини. Завдяки цій властивості допомагає нормалізувати холестерин. До того ж її плоди насичені вітаміном С та мікроелементами (наприклад, магнієм та калієм) що робить її корисною і для нормалізації кров’яного тиску та зміцнення кровоносних судин, поліпшення їхнього стану.
Одна з важливих переваг сливи – вміст вітаміну К, що грає ключову роль у засвоєнні організмом кальцію, головного мінералу зубів і кісток. З цієї причини сливу та чорнослив рекомендується їсти жінкам у період менопаузи. Цей фрукт допомагає їм зміцнити кістки, що слабшають, отримуючи більше кальцію, і знижує ризик остеопорозу, ослаблення кісткової тканини.
фото з відкритих джерел