Стало відомо які продукти не слід вживати людям після 60 років

продукты

Стало відомо які продукти не слід вживати людям після 60 років

7 Серпня 2022 Здоров’я, Новини

За словами лікаря-дієтолога Марії Мухіної, людям віком від 60 років не слід вживати продукти, що володіють високим глікемічним індексом.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Мухіна пояснила, що люди після 60 років мають краще контролювати продукти, чиє вживання веде до підвищення рівня цукру в крові, публікує “Жіночий Світ”.

За словами лікаря, у цьому віці різко зростає ризик захворіти на діабет другого типу – цьому сприяє в тому числі те, що підшлункова залоза стає виснаженою і гірше справляється з виробництвом гормонів, що регулюють цукор у крові.

У зв’язку з цим Мухіна вказала на продукти, які слід вживати людям після 60 років. Їхня спільльна риса – високий глікемічний індекс (ГІ), що означає, що після вживання продукту рівень глюкози в крові людини різко зростає.

Продукти з високим ГІ зазвичай насичені простими вуглеводами та цукрами. Одним із таких є інжир.

«У 100 г інжиру міститься 57 грамів вуглеводів. Це 11 ложок цукру. Людям старше 60 років їсти його не рекомендується», – пояснила лікарка.

Також дієтолог переконана, що людям похилого віку не слід їсти курагу. У ній також надто висока концентрація вуглеводів.

“У 100 грамах кураги міститься 55 грамів чистих вуглеводів, і її не варто вживати літнім людям”.

Мухіна наголосила: часте вживання продуктів, що підвищують вміст глюкози в крові, може виявитися фактором розвитку діабету.

фото: з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху