В області захворюваність на грип перевищила епідпоріг у 1,5 рази

В області захворюваність на грип перевищила епідпоріг у 1,5 рази

13 Лютого 2020 Новини, Регіон

На Дніпропетровщині за останній тиждень захворюваність на грип та ГРВІ зросла ще на 11%. До лікарів у ці дні звернулося майже 30 тис людей, більшість із них – діти. Це на 83% більше за аналогічний період минулого року. Наразі триває карантин у 531 школі регіону. У середньому показник захворюваності по області перевищує епідемічний поріг у півтора рази. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«В області переважно циркулюють віруси грипу типу А – H1N1. Майже у всіх районах триває епідемія. У деяких епідпоріг перевищений більш ніж у два рази. В останній тиждень маємо один летальний випадок – у Верхньодніпровську, – зазначили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. – Нагадуємо, що найефективніший спосіб уберегтися від ускладнень грипу – вакцинуватися. Це можна зробити протягом усього епідсезону – до травня».

Найбільший в області рівень захворюваності на грип та ГРВІ – у Дніпрі, Марганці, Новомосковську, Покрові, Першотравенську. У 1,5-2,3 рази епідпоріг перевищений у Магдалинівському, Васильківському, Дніпровському, Криворізькому, Синельниківському, Солонянському, Юр’ївському, Петриківському районах.

За останній тиждень із симптомами грипу та ГРВІ до лікарень госпіталізували понад тисячу людей, із них 877 – діти.

Фахівці наголошують – грип небезпечний саме ускладненнями. Він загрожує розвитком тяжкої пневмонії, а ще вражає нервову систему та серце. Тому не слід займатися самолікуванням і при перших ознаках хвороби відразу звертатися до сімейного лікаря.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору